Aranżując przestrzeń restauracji, trzeba pamiętać o tym, że będziemy potrzebować innych mebli i elementów wyposażenia niże te, które wybraliśmy do domu. Wynika to z funkcjonalności, estetyki oraz aspektów praktycznych. Sam stół oczywiście jest tym miejscem, które gromadzi ludzi. Jest miejscem spotkań, spożywania posiłków, rozmów, miłosnych wyznań oraz snucia planów na przyszłość. To przestrzeń, wokół której toczą się rodzinne pogawędki i twarde biznesowe negocjacje, więc nie jest wszystko jedno jak wygląda.
- Nowoczesne stoły w restauracji
- Spotkajmy się przy stole
Nowoczesne stoły w restauracji
To faktycznie stół jest najważniejszym miejscem w restauracji i znacząco wpływa na to, jaki klimat w niej panuje. Warto postawić na blaty o wysokiej wytrzymałości, ponieważ już na starcie trzeba założyć, że będą one mocno eksploatowane. Z drugiej strony po ich wyglądzie czy też czystości klienci będą oceniać lokal. A to znaczy, że stoły restauracyjne są wizytówką prawie tak ważną jak menu oraz wysoki poziom obsługi. Oczywiście niezwykle ważny jest wygląd – a tu projektanci zaskakują ciekawymi pomysłami. Każdy z nich musi być dostosowany do konkretnych potrzeb.Dla architektów posidają również bogatą bazę brył 3D dla leszej wizualizacji projektowanych pomieszczeń.
[obraz_1] Klasyczne i nowoczesne stoły dobierane są przede wszystkim do wielkości oraz profilu restauracji. Tu będziemy mówić o modelu biznesowym, rodzinnym. Poza tym ważne będzie również to, jakie posiłki są serwowane. Być może będą to śniadania, szybkie lunche czy też długie kolacje. Poza pojedynczymi stołami, które świetnie sprawdzają na małe spotkania, niezbędne są również długie, które są idealne w czasie imprez okolicznościowych czy też spotkań firmowych. Dlatego warto wybierać multifunkcjonalne stoły. Producent Meble Radomsko w swojej ofercie ma propozycje zarówno dla tych, którzy cenią klasykę, jak i miłośników nowoczesnego designu.
Spotkajmy się przy stole
Same stoły muszą się dobrze prezentować oraz wpisywać się w różnego rodzaju potrzeby. Poza estetyką niezwykle ważne jest to, by były wygodne. Inaczej goście nie będą chcieli spędzać w restauracji czasu. Najczęściej w lokalach stawia się na prostokątne i kwadratowe stoły, które są ergonomiczne, można je ze sobą łączyć i wszyscy dostrzegają praktyczny wymiar tego rozwiązania. Poza tym oczywiście niezwykle istotny jest wygląd oraz materiał, z jakiego są zrobione. W modzie jest drewno lite, ale wiele osób sięga również po szkło, stal szlachetną czy też powierzchnie lakierowane. Tu trendy oczywiście bardzo szybko się zmieniają tak jak na przykład kolorystyka czy wykończenie. W każdym wariancie stoły muszą pasować do restauracji.
Przy współpracy z: https://mkmebel.com.pl/